http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

måndag 21 mars 2016

Miniatyrkoppar


Tack vare Monthlymakers har jag för första gången drejat miniatyrkoppar! Vet inte varför det inte blivit av tidigare, har ju jobbat med lera länge men alltid strävat efter att dreja större saker, som jag tänkt är svårare och större utmaning, men eftersom miniatyrer var temat för mars bestämde jag mig för att dreja iallafall en minikopia av kopparna jag vanligtvis gör.


Började med att centrera den översta toppen på en klös lera.


Gjorde hål med lillfingret, det var inte så lätt som jag trodde, händerna var för stora och klumpiga.


Använde mig av en träpinne istället.


Pinnen funkade även fint att göra drejränder med på koppens utsida.


Det gick!


Nu började jag få kläm på hur man drejar miniatyrer och det var så kul!


Det blev fler och fler, jag har här putsat till bottnarna och även satt på små öron, de blev så gulliga!
Nu ska de brännas och glaseras, funderar på att fästa silverringar i hänklarna så att det blir smyckesberlocker, tror det skulle vara fint. Jag återkommer med bilder när de är färdiga, håll utkik!
17 kommentarer:

 1. Så häftigt! Verkligen fina koppar! Och så inspirerande att se att du fortsatte och inte bara stannade vid en liten kopp. Jättefina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det är kul med monthlymakers, att man blir inspirerad att göra saker man kanske inte gjort annars. Så Tack för idéerna till er i MM!

   Radera
 2. Du har verkligen form & känsla vid drejningen av mini-muggarna! Ska bli kul att se dem glaserade. Kanonbra och vilken fingertoppskänsla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad glad jag blir! Blev inspirerad att göra mer minikeramik.

   Radera
 3. Men hur fina var inte de då!! och de blir ju ännu finare med glaseringen sedan, det ska bli kul att följa :) Jag måste tipsa om en vän till mig som gör en hel del keramikminiatyrer, han finns på Instagram: https://www.instagram.com/stenbackceramics/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! och tack för instagramtipset, följer din vän nu!

   Radera
 4. Såååååå söta! Älskar att de ser ut som miniversioner av de koppar du brukar göra i "normal" storlek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack, eller litet... ja det lilla är så sött, som att kastas tillbaka till barndomen:-)

   Radera
 5. Lustigt att du inte tänkt på att dreja miniatyrer innan. Man skulle tro du aldrig gjort annat, att döma av resultatet. Superfina!!! Tror de blir en riktig höjdare som halsband.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag hoppas de blir bra i glaseringen! För länge sen när jag utbildade mig var miniatyrer i "turistfacket" något man inte ville hamna i.

   Radera
 6. NÄ NU SKOJAR DU MED MIG! Det här är bland det raraste jag sett!!! Så genialisk idé och såå sååååå fint utfört! Jag tänkte direkt att aj aj, en sån där vill jag ha att hänga om halsen. Snälla låt mig veta hur de blir (nu nu nu!!) och om du kommer sälja någon i framtiden! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad härlig kommentar! Tusen tack! Bilder kommer efter glasyrbränningen:-)

   Radera
 7. Ledsen för fellänkningen. Nu är det åtgärdat. Så imponerad över dessa små koppar! Vilket hantverk!

  SvaraRadera
 8. Alltså jag orkar inte ens med hur fantastiska de här småkopparna är. Vilken grej!

  SvaraRadera
 9. Så himla gulliga!!! Jag vill verkligen lära mig dreja bättre, testade på det under kursen nu senast men det är lite knepigt alltså, tycker det svåraste var att centrera. Men SÅ roligt! Visste inte att man kunde dreja något ovanpå en klös, spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Var envis med drejningen så går det till slut, jag brukar ibland hjälpa till med att centrera när jag har kurs för då blir resten så mycket lättare. Lycka till!

   Radera