http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

fredag 26 juni 2015

Mönster med stämplar


Här kommer mitt bidrag till Monthly Makers tema för juni: mönster.


Med stämplar har jag gjort mönster i lera, för att lyfta fram och utnyttja materialets speciella plastiska egenskaper. Jag tycker om relief-effekten!


Stämplarna är också gjorda i lera och sedan brända så att de blir hållbara och kan användas hur många gånger som helst. Men trä, gips eller andra material går lika bra att tillverka stämplar i. Om du vill ha text på din stämpel tänk på att göra den spegelvänd.Man kan ju faktiskt göra reliefmönster i lera med vad som helst, pinnar, blad eller virkade dukar, allt funkar, bara att testa!


6 kommentarer:

 1. Ååååh jag älskar det här, vill också hålla på med keramik!

  SvaraRadera
 2. Underbar idé! Älskar förresten att man kan göra egna stämplar på det sättet.

  SvaraRadera
 3. SÅ bra bidrag! Jag har länge varit inne och funderat på det där med stämplar och sigill, men det är ju sanslöst dyrt att beställa. Mycket roligare att göra egna! Har tänkt prova det där med att skära i sudd - men att göra i lera passar mycket bättre till vissa material. Kul, inspirerande, och snyggt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så väldigt mycket! Visst är det kul med stämplar, kolla in @lenahakanson på instagram, om du vill ha inspiration till stämplar på tyg/papper. Jag tror hon har helgkurser också! /Linda

   Radera