http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

torsdag 4 juni 2015

Konst på Malmö Live


Igår var det invigning av konstverken på Malmö Live, som en konstvandring med högtidliga tal av de inblandade, både uppdragsgivare och konstnärer, självklart var det blommor, klippning av band och applåder från oss i publiken. Först ut var Kim Hedås som skapat musikverket "Via" som hörs på den nya bron som leder till Malmö Live. Fint också med de lena träbänkarna på bron, där man kan slå sig ned för att lyssna ( de dolde också högtalarna ) 


Över på andra sidan stod vi framför en vågformad gångväg, "Minnenas Hav" av Karolina Erlingsson med ingraverade texter, nedskrivna av människor hon kommit i kontakt med på biblioteken i Malmö.


Visningen fortsatte inne på hotellet, där vi fick se verk av Gunilla Klingberg, Haegue Yang och Arne Jones. Men eftersom det var så mycket folk fotade jag de vackra väggarna med sin dekorativa belysning och takfönster högt där uppe!


 Sist men inte minst invigdes Eva Hilds "Rubato" med dans! Vackert!


Skulpturen är gjord av aluminium, men visst känner man igen formerna från hennes keramiska verk! Så självklar och mäktig på sin plats trots att den är omgiven av höga byggnader.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar