http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

måndag 14 mars 2016

Lite bråttom, snart påsk


Tillbaka på jobbet efter en hel veckas skön semester, och därmed en hel del att ta tag i denna måndag. Först och främst glasering, sättning av ugn och bränning av keramik som jag vill hinna få färdigt till Påsk. Här i Skåne är det ju utställningar med öppna ateljéer och verkstäder under konstrundan som startar på långfredagen. Mer info om plats, öppettider osv kommer snart. Varje år blir det lite bråttom med förberedelser och planering, och alltid blir tidsoptimisten lite överraskad och förvånad att det "redan" är påsk.


En av glasyrerna jag skulle använda var naturligtvis nästan slut, så fram med vågen för att mäta upp och blanda till nytt.



Jag köper pulver som blandas med vatten, så det är enkelt, mer om hur det går till kan du läsa i detta tidigare inlägg.


Först blandas de olika torrvarorna samman innan vatten tillsätts.


Detta är min favorit visp, som monteras på borrmaskin och blandar glasyren snabbt som ögat, dock krävs en rejält stor och stadig hink annars skvätter glasyren över hela rummet! Varning!
Men planeringen höll, har nu tryckt på keramikugnens startknapp, och hoppas på en lyckad bränning.





2 kommentarer:

  1. Åh, jag älskar konstrundan i Skåne. Jag växte ju upp i södern och har varit på många konstrundor i mina dagar. Hade jag varit lite närmre Skåne nu hade jag definitivt kommit förbi din verkstad! Men det kommer ju fler chanser. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, konstrundan är en himla cirkus, men kul! Välkommen förbi i framtiden:-)

      Radera