http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

söndag 21 september 2014

Söndag med vin


Jag är medlem i ett vinkollektiv, vilket i det här fallet är en form av trevlig släktträff där vi jobbar tillsammans och umgås. För satsade andelar har plantor, stolpar, grov ståltråd, nät mm inhandlats och efter ganska många träffar har vi nu en liten, fin vingård. Idag var det hög tid för skörd.


Nyplockade druvor, tyvärr var det en hel del mögel på klasarna, kanske beror det på vädret eller väntade vi en vecka för länge med skörd?


Rensade och klara för nästa steg. Årets skörd blev inte så stor eftersom så mycket fick rensas bort samt att våra fiender fåglarna trots nät ätit upp en hel del. Men vem kan klandra dem, druvorna var söta och goda efter en solig sommar!


Druvorna hälls nu ner i tratten för att krossas.


Barnens favorit moment, att ansvara för veven (med sin pappas hjälp).


Imorgon ska jäst och socker tillsättas till sörjan i hinken, därefter ska det om några dagar pressas (skal och kärnor tas bort) och sedan hälls det upp för lagring på damejeanne. I dag blev det 36 liter som ska pressas om ca en vecka att jämföra med förra årets skörd som blev 116 liter. Hur smakar det då? Det är vi alla väldigt nyfikna på, snart ska första skörden, årgång 2013, tappas på flaskor, spännande!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar