http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

söndag 3 april 2016

Jord och vatten


Fyllde duschen med omplanterade krukväxter, och det var verkligen en räddningsinsats i sista stund då de varit bortglömda hela vintern.


Jag har tyvärr inte gröna fingrar, men vill ju ha något i mina fina krukor så det blir de mest lättodlade sorterna, glömmer alltid att vattna.... Tar tacksamt emot tips på lättodlade växter som ger volym? 


När solen tittade fram passade jag på att bära ut alla krukor, rensa bort det vissna och plantera om. Skönt att vara utomhus och mindre jord att städa upp. Ny jord, näring och vatten kan göra underverk hoppas jag!


En fnurra av nya rötter har växt ut då skotten stått i vatten.


Gillar klätterväxter, gröna blad som slingrar sig fram....
Vilka krukväxter är era favoriter?


2 kommentarer:

  1. Min absoluta favorit är nog ändå gullrankor, men en sådan har du ser jag :) De tycker jag är relativt lättsköta, sköter sig själva och man ser tydligt när de behöver vatten. Samma med palettblad! Den vill kanske ha vatten 2 ggr i veckan men den syns oerhört tydligt när den börjar sloka, men den är ändå hyfsat tålig och repar sig igen om man glömt den en vecka eller två!

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för tipset, jag ska leta efter palettblad. Gullrankan har jag haft länge, tack vare att den har fungerat att klippa ner när bladen vissnat och så har det kommit nya rankor efter ett tag, superbra ju!

    SvaraRadera