http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

torsdag 7 januari 2016

Äntligen verkstad


Äntligen vardag, eller jag menar äntligen verkstad! Startar 2016 med två olika beställningar. 


Kopparna i min bruksserie ser ut som vågformade "glas" och har inga hänklar utan drejränder som ger ett bra grepp, men dessa koppar är till en tedrickare som önskar större koppar med öra och självklart går det bra att specialbeställa.


Den andra beställningen är en liten mjölkkanna som är målad med blå lerfärg, här fick jag leta i gömmorna för det var ganska länge sen den jag använde den färgen, men den blev söt, eller hur?
Det kluriga med beställningar kan vara att beställaren har en tydlig bild hur keramiken ska bli, och även om hen förklarar bra och detaljerat har vi ju alla olika referenser och därmed ger orden olika bilder i huvudet på oss. Testa detta genom att be någon beskriva en okänd bild för dig, när du har bilden "klar" för din inre syn titta på den verkliga bilden, stämmer de överens? Detta är spännande och intressant tycker jag, olika bildseende, bildminne, samt glappet mellan ord och bild.....


4 kommentarer:

 1. Vad fina! Vilka storlekar finns kannan i?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kannan på bilden är ca 12 cm hög, men kan göras större efter beställning. Hör gärna av dig via mail till info@lindaherrlin.se / Mvh Linda

   Radera
 2. Du gör så fantastiskt fina saker! Jag är väldigt förtjust i vågor för att få grepp och har några glas som är utformade så. De är som gjorda för att passa ens händer och jag kan tänka mig att det passar ännu bättre för koppar, där ju en del av tjusningen är att kunna värma händerna på dem via den varma drycken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Ruth! Håller med om att koppar ska vara bekväma att hålla i och inte "bara" snygga./Linda

   Radera