http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

söndag 25 januari 2015

Papper på tråd


Vilken rolig utmaning, Monthlymakers! Temat för januari är papper, och jag ville göra någon tredimensionell form. Det är så bra med ett tema tycker jag, och framförallt tidsbegränsningen för man går och funderar och kommer på idéer men så måste man bestämma sig för något. 


Jag bestämde mig för att göra små former på tråd ( de andra idéerna kan man ju bara spara till en annan gång )


Så här gjorde jag! Klippte ut spetsiga remsor i papper.


Drog dem över saxen som när man krusar presentsnören.


Virade upp varje remsa på en tandpetare, med den breda sidan först och fäste med lim på slutet.


Ju längre remsa desto större form.....


Kul och enkelt att göra!
18 kommentarer:

 1. Förstod inte att det var papper först, jättehäftigt ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, papper och lim är bra till det mesta!

   Radera
 2. Snygga pärlor!
  Och ja, de andra idéerna är bara att fortsätta bearbeta och ta fram vid behov!
  Själv suger jag på karamellen lite längre, med vissa idéer som är i tankestadiet.

  SvaraRadera
 3. Åh, tror jag sett såna här förut, visste inte att de var gjorda av papper! Vad coolt! Blev ju riktigt fint! Och man skulle kunna göra både halsband, armband, girlanger eller massa annat fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är ingen ny teknik som jag har hittat på, men jag tyckte det var kul att prova göra "min" variant och man kan ju verkligen variera i all oändlighet med olika papper, färger osv. Inspirerande tema!

   Radera
  2. Till Mikaela som undrade om keramik och brännugnar. Din kommentar syns inte här, vet inte var den blev av, men hoppas du kan se det här svaret!
   På tex cebex.se kan du hitta reservdelar till ugnar, gissar på att du behöver en ny automatik, det är med den du startar bränningen, väljer temperatur, hastighet mm.
   Tycker absolut att du ska prova keramik! Lycka till!

   Radera
  3. Tack för svar om ugnar och dylikt! Ska kika in där på en gång och försöka ta tag i att få den fixad i helgen, jag kan verkligen inte vänta på att få sätta igång!

   Radera
 4. Mycket snygga! Kul att det är ytterligare en grej jag inte sett någon annan göra till temat än, det blir många olika tolkningar och gjorda saker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! Det är så roligt att se allas olika bidrag!

   Radera
 5. Mycket klokt som du skriver att tidsbegränsningen tvingar en att göra något utav alla de där idéerna. Det har du helt rätt i och jag har inte tänkt på det innan! Är mer glad än någonsin för det här projektet nu när allas tolkningar börjar rulla in. Så fantastiskt! :)
  Kul med papperspärlor också, särskilt som du kostar på dig så fina papper! Läckert med inslagen av glitter och strukturer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det konstigt att man, eller iallafall jag, behöver en deadline även när det handlar om roliga saker som jag gillar att göra! Därför så bra ide med monthlymakers, så mycket inspiration!

   Radera
 6. Sjukt att de ser ut som världens lyxigaste träpärlor trots att det "bara" är papper. Så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det finns ju så mycket fina papper och till små pärlor går det inte åt så mycket material.

   Radera
 7. Fint! Har sett dessa tidigare men aldrig vågat mig på det. Verkar lite för pilligt och precisionskrävande för min smak.

  SvaraRadera
 8. Tack! det var enklare än jag trodde.

  SvaraRadera
 9. Vilka fina papperspärlor. Nästan svårt att tro att det kan vara papper. Snyggt!

  SvaraRadera
 10. Hejsan!
  Söndagen den 15/11 kommer jag och Anna María från Monthly Makers att hålla i en föreläsning och varsin workshop på Folkuniversitetet i Stockholm om vad Monthly Makers är och innebär, återbruk, redesign, DIY och kreativt bloggande i allmänhet! Till föreläsningen vill vi ha lite bilder från er som deltagit under året att visa på projektorduk, och jag undrar om vi kan få lov att använda den 2:a och 3:e bilden uppifrån i detta inlägg till det? En länk till din blogg kommer läggas ovanpå bilden så källan blir tydlig.
  Om du vill ge oss lov till detta, snälla skicka en högupplöst version av bilderna till alicia(a)sivertsson.se så snart som möjligt.

  Vill du läsa mer om föreläsningen - kolla följande länk: http://www.folkuniversitetet.se/Kurser--Utbildningar/Kommunikation-Skrivande-Media/Sociala-medier/Stockholm/sprangbradan---forelasning/

  Jag ber om ursäkt för att du eventuellt kommer få exakt den här kommentaren på flera inlägg - det är tyvärr enklare att gå igenom månad för månad än blogg för blogg.
  Stort tack på förhand :)
  Alicia, Monthly Makers

  SvaraRadera