I helgen har jag bakat Mammas knäckebröd, de är supergoda och enkla att göra.
De innehåller dessutom en massa nyttigheter och väljer du att använda majsmjöl är de glutenfria.
Recept: Mammas knäckebröd. Ca. 20st ugnstemperatur 150* i 50 min
1/2 dl pumpakärnor
3/4 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
2 dl mjöl, tex majsmjöl
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 dl olja
Grovsalt och sesamfrön
Blanda ihop de torra ingredienserna
Tillsätt olja och kokande vatten
Rör om till en smet.
Platta ut smeten på ett bakplåtspapper och dekorera med sesamfrön och grovsalt. Skär i lagom stora bitar. Grädda mitt i ugnen i ca. 50 min.
Smaka!
Lika goda till välkomstdrinken som till fikans kaffe/te. Serveras här i keramikskål på fot. Höjd 20 cm Diameter 17 cm. Pris 490 kr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar