http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

torsdag 28 april 2016

En drömateljé



En drömateljé, eller hur?!


På lördagskvällen då det var kulturnatt och flera museum/utställningar hade öppet och dessutom bjöd på fri entré, besökte vi Carl Eldhs Ateljémuseum, superinspirerande!


När man ser klassiska skulpturer från sekelskiftet på stan går de ju en lätt förbi, inget överaskande liksom, men att se "skisser" i gips och lera samlade så här, mer eller mindre staplade på varann i rummet var så vackert. En känsla av pågående arbete och ett dokument av ett långt konstnärsliv.


Skulptörens olika material, verktyg och tekniker fanns pedagogiskt presenterade.


Drömmen, 1902














måndag 25 april 2016

Välkomna fåglar, välkomna våren


Tema våren för Monthly Makers-april blev det här mönstret målat med akvarell och tuschpenna.


Men jag började med det här materialet, träpinnar i regnet eftersom jag länge velat fläta något till trädgården, ett torn kanske, med färgstark keramik som en krona på toppen funderade jag.....
Jag provade fläta, ville ha en rund form men pinnarna knäcktes, då kom jag på att de nog måste ligga i blöt, eller? Kvällen, dagarna och tiden försvann iallafall, och det tycker jag är typiskt våren, många idéer, många olika jobb, många måste bara fixa till det här. För att njuta av våren tog jag ledigt och åkte bort över helgen, härligt!


Då fick jag inspiration att pyssla, skar ut en enkel form i en pappersremsa och använde den som mall för att måla med akvarellfärg.


Valde de finaste vårfärgerna och fyllde pappert med fågelholkar.


Linjer och prickar med tuschpenna.


En skog av björkar....


Välkomna fåglar, välkomna våren!








måndag 18 april 2016

Skålar till stora festen


Nytt i webshopen är de här tre ovala skålarna som ger karaktär och känsla i ditt kök eller rum!
Ett vackert blickfång som också tål att användas, själv tycker jag de är perfekta för uppläggning på buffébordet.


Jag arbetar utifrån samma ovala form men ger skålarna olika uttryck genom handtag, ovankant, mönster och färg så varje skål är unik. De är tillräckligt stora för att fyllas med massor av frukt eller varför inte pastasallad på stora festen.


Finns att klicka hem på konsthantverkscentrum.se


lördag 16 april 2016

Skiss i blyerts


Skiss i blyerts....försökte hitta nya former men hamnade åter i växtvärlden.


I helgen är det mycket familjegrejer inplanerade, födelsedagskalas, konfirmation och dansshow, mysigt!
Trevlig helg!




lördag 9 april 2016

Träff med kollegor


Var på Österlens museum i Simrishamn igår, åh vilket fint, litet museum det var, väl värt ett besök! Det var trevliga Anna Agger som bokat mötesrummet där, fixat lunch och fika till oss kollegor för att träffas och prata om stort och smått, fördelar och nackdelar med att arbeta som konsthantverkare. Tack till er alla!


Vi fick också visning av museets chef Lena som berättade om samlingarna och utställningen "Tillbaka till framtiden" som pågår året ut.


Jag slutar aldrig inspireras av allmoge, underbart!


onsdag 6 april 2016

Generös kruka


Nu finns den här krukan att beställa i min webshop!
En generös kruka som rymmer stora växter, passar utmärkt till oliv och fikonträd men lika vacker då den står utan innehåll. Lättplacerad tack vare sin ovala form som gör att den ryms på fönsterbrädan.
Höjd: 24 cm 
Bredd: 30 cm ( 35 inkl. handtag ) 
Djup: 25 cm


Fina detaljer....


Stämpel i botten.



söndag 3 april 2016

Jord och vatten


Fyllde duschen med omplanterade krukväxter, och det var verkligen en räddningsinsats i sista stund då de varit bortglömda hela vintern.


Jag har tyvärr inte gröna fingrar, men vill ju ha något i mina fina krukor så det blir de mest lättodlade sorterna, glömmer alltid att vattna.... Tar tacksamt emot tips på lättodlade växter som ger volym? 


När solen tittade fram passade jag på att bära ut alla krukor, rensa bort det vissna och plantera om. Skönt att vara utomhus och mindre jord att städa upp. Ny jord, näring och vatten kan göra underverk hoppas jag!


En fnurra av nya rötter har växt ut då skotten stått i vatten.


Gillar klätterväxter, gröna blad som slingrar sig fram....
Vilka krukväxter är era favoriter?