http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

lördag 30 januari 2016

Stor och liten


Har länge velat ha en plats vid fönstret i verkstaden där jag kan fotografera av keramiken mot en lugn bakgrund.


Så kom jag på en enkel lösning, två krokar, grov ståltråd och en rundstav, det blev bra upphängning i taket till en rulle papper. Pappert är naturfärgad golvskyddspapp som är vaxad på ena sidan (för att tåla fukt) vilket ger en vit bakgrund. Blev inspirerad att prova olika papper, tänker mig att tapeter kan också fungera.


Nu kan jag rulla ut, och täcka alla hyllor på väggen....


Ner på bordet.....


eller ända ner på golvet för större pjäser.


Stor och liten väntar på vårljus.














måndag 25 januari 2016

Ett rum


Ett rum, en utställning.......


En bild från ovan..........jag står på en stege för att nå lamporna i taket och rikta ljuset.


De senaste dagarna har för mig kretsat kring detta rum, tidskrävande men roligt jobb såklart, att välja vad som ska vara med, placera föremålen på bästa sätt i rummet och i förhållande till varann, lyfta fram och sätta ljus och presentera på vernissagen. Blev nöjd med utställningen!


Känns också som ett bra sätt att utvärdera, genom att flytta keramiken från verkstadsdammet och se formerna i ett annat ljus, med nya ögon. Sammanfattning av läget, här är jag just nu, vad vill jag utveckla, hur ska jag arbeta vidare?


Tack för att ni kom på vernissagen, frågade och kommenterade, det gav nya tankar och inspiration!









tisdag 19 januari 2016

Varmt Välkommen på Vernissage


Varmt Välkommen på Vernissage! 
Kulturhuset Blohme', Älmhult
Söndagen den 24 januari klockan 15-17.
Utställningen pågår till 24 februari.

måndag 18 januari 2016

Bilder i blyerts


Roligt att de kreativa utmaningarna med Monthly Makers fortsätter 2016! 
Vill ni se vilka tema jag var med på under 2015, finns de samlade här. Det blev alla utom två, lera hoppade jag över eftersom det jobbar jag ju med jämt, och tyvärr missade jag decembertemat glas, pga tidsbrist, hade en idé, men får spara den till en annan gång. Nu till årets januaritema: avtryck.


Jag kom att tänka på konstnären Max Ernst (1891-1976) som var med och grundade dadaismen och även senare den surrealistiska rörelsen, då han arbetade mycket med frottagetekniken. Tekniken går enkelt ut på att lägga ett papper på ett ojämnt underlag och med hjälp av mjuk blyerts, kol eller vaxkrita få ett mönster / avtryck att framträda.


Trägolv.....


Golvbrunn i dusch.....


Rivjärn, ja man tar vad man har helt enkelt, vid en annan årstid finns ju oändliga möjligheter utomhus, tex blad, bark, sten. Jag använde mig av blyerts 4B och på de här sista bilderna tecknade jag linjer på avtrycken.


"Farbror med hund"












söndag 17 januari 2016

Snömönster


Vilken dag! Vintern bjuder på så mycket mönsterinspiration, snömönster var man än går, i bäcken har vattnet frusit i olika skikt. 


Randigt är ju alltid snyggt, ett klassiskt mönster helt enkelt, kung Bores design är extra fin då rändernas upprepning har en lekfull variation.......


Linjespel



torsdag 14 januari 2016

Peppar, peppar!


Den här veckan har varit intensiv och något splittrad då jag arbetat med att förbereda en utställning, försökt få färdigt några former, inventerat mitt lilla förråd med keramik och funderat på vad som kan passa ihop, samtidigt som ugnen har gått varm. På bilden ovan en ( ca 50 cm i diameter ) stor blomma som inte varit med på någon utställning tidigare, kanske den får följa med.......


Här står de uppradade på hyllan i förrådet för granskning, den här gången planerar jag att i första hand ta med keramik som ska hängas på väggen. Men man vet aldrig säkert förrän man står i rummet, vad känslan säger, så det är bäst att ta med lite extra.


Räknar med att den här "växten" är färdig till nästa vecka, förhoppningsvis med lyckad glasyr och fortfarande hel efter bränning. Peppar, peppar! Spännande väntan!


Som ni ser har jag redan vårlängtan....blommor....
Mer om utställningen när det närmar sig.


















torsdag 7 januari 2016

Äntligen verkstad


Äntligen vardag, eller jag menar äntligen verkstad! Startar 2016 med två olika beställningar. 


Kopparna i min bruksserie ser ut som vågformade "glas" och har inga hänklar utan drejränder som ger ett bra grepp, men dessa koppar är till en tedrickare som önskar större koppar med öra och självklart går det bra att specialbeställa.


Den andra beställningen är en liten mjölkkanna som är målad med blå lerfärg, här fick jag leta i gömmorna för det var ganska länge sen den jag använde den färgen, men den blev söt, eller hur?
Det kluriga med beställningar kan vara att beställaren har en tydlig bild hur keramiken ska bli, och även om hen förklarar bra och detaljerat har vi ju alla olika referenser och därmed ger orden olika bilder i huvudet på oss. Testa detta genom att be någon beskriva en okänd bild för dig, när du har bilden "klar" för din inre syn titta på den verkliga bilden, stämmer de överens? Detta är spännande och intressant tycker jag, olika bildseende, bildminne, samt glappet mellan ord och bild.....