http://btikon.se/btstats.js?u=lindaherrlin

lördag 28 februari 2015

Mer återbruk


Jag blev inspirerad av Monthlymakers februaritema: Återbruk, till att göra en matta. Såg några bilder på virkade runda mattor av t-shirts men jag gillar att sticka så jag testade det.


När jag ska handla försöker jag komma ihåg att ta med tygkassar, ändå har vi en låda full med plastpåsar i köket, de måste man ju använda till något.


Jag klippte 4 cm breda remsor av dem....


Därefter knöt jag ihop remsorna och tog fram stickor nr 12.


Det gick bra att sticka med plast, det är ju lite töjbart och det är roligt att sticka med stora stickor för då går det snabbt!


En plastmatta till badrummet blev det.












torsdag 26 februari 2015

Nytt material


Passade på att inhandla lite nytt material i Malmö förra helgen, bra priser på Söstrene Grenes Handelskompagnie tyckte jag. Hoppas kvaliteten är okej, har inte hunnit prova penslarna och pappret ännu.


Syrafritt akvarellpapper i lösblad, med lite struktur och några penslar....


Så roligt att köpa material, älskar att packa upp nya, lena penslar!


Fina papperspåsar har de också.


tisdag 24 februari 2015

På temat återbruk


Monthly Makers februaritema: återbruk, så bra! Bara att leta material bland det som finns hemma, tex mängder av scarfs(ar?) som inte används.


Jag valde att kombinera de här tre.....


Började med att rita och klippa ut de olika delarna.


En cirkel som botten, en mittendel och sen en kantbit i samma tyg som botten. En tunn scarfs blev bra som handtag.


Så här blev det! Men vad är det?


En specialsydd väska för yogamattan.


Blev en present till Tilda som just börjat på yoga.















söndag 22 februari 2015

Liten gallerirunda


I lördags var vi på en liten gallerirunda i Malmö, på fina Galleri Estetica var det Vernissage med målningar och teckningar av Kent Wisti.


Missa inte! Håller på till den 11 mars.


Sen till något helt annat på Galleri Formargruppen, konstsmide av L-O Lindskog, flera väggljusstakar och ljuskronor.


Jag gillar detaljerna i konstruktionerna, handsmidda spik, krokar osv....


Sen fika, bra lördag....









fredag 20 februari 2015

Inväntar vårljus


Nu har webshopen öppnat! 
Blev glad igår när jag såg fotot på min väggskulptur bland de andra fina bilderna på bloggen Kurbits.nu, dels för att jag tycker Kurbits är en förträfflig blogg som alltid håller hög kvalitet och för att jag försökt öva mig på att fota produktbilder, vilket de senaste dagarna har gått katastrofalt dåligt. 
Man kan ju såklart anlita en fotograf, det är ju oftast det bästa, men efter funderande kom jag fram till att det är bra att uppdatera med nya produkter i nätbutiken efterhand som de skapas i verkstan och då är det en väldig fördel att inte vara beroende av att någon annan ska ha tid, jag bor ju ute på landet, så det tar också tid att antingen transportera keramiken till fotostudio eller fotoutrustningen + fotograf hem till mig. 
Iallafall fick jag tillbaka hoppet och lite självförtroende om att fota skarpa, tydliga, beskrivande bilder från olika vinklar, och det är ju väldigt skönt när det går som sämst! Jag konstaterade att jag inte kan göra något åt (helgrått) februariljus, bilden på Kurbitsbloggen tog jag en solig dag i höstas så jag bestämde mig för att fortsätta satsa på målet: att lära mig fota bra produktbilder, men att invänta våren och ljuset!
Produktbilderna ska användas till nyöppnade webbutiken! Glöm inte att klicka på ikonen i högerspalten här på Form&Känsla då och då, det kommer att fyllas på med mer keramik efterhand.....
Idag åkte jag med tjejerna till badhuset, de har sportlov och då hör det ju till att sporta! Jätteskönt att simma och värma sig i bastun. Trevlig Helg!

måndag 16 februari 2015

Första leveransen


Detta är verkligen roligt! Vilken känsla att packa min första beställning i nya webshopen, som drivs av Konsthantverkscentrum.


Nätbutiken är en ny marknadsplats med många butiker i butiken, där vi som är anslutna till konsthantverkscentrum säljer handgjort, småskaligt producerat eller unikt tillverkat konsthantverk. Redan nu kan du gå in på konsthantverkscentrum.se och tjuvkika och handla! Men den officiella öppningen/lanseringen sker på torsdag den 19 februari! Då kommer du också kunna klicka på ikonen här på bloggen (till höger) direkt till min del av butiken. Spännande!


Allt packas noga och omsorgsfullt för att komma fram helt....


Direkt från mig till dig!





lördag 14 februari 2015

Miro'


Idag när vi hade ärende till Hässleholm gick vi inom Kulturhuset, där det var sista dagen för utställningen Se världen med Miro', Nils Trydings samling av originalaffischer. Eftersom jag såg utställningen på Tomelilla konsthall förra året har jag inte brytt mig om att kolla här tidigare, men det blir ju faktiskt lite annorlunda i ett annat rum.


I Tomelilla var utställningen uppdelad på två plan, och där fanns även filmvisning. I Hässleholm var det något färre verk (tror jag) och man hade byggt ett rum i rummet.


I lilla rummet fanns korgar med pusselbitar och magnettavlor, roligt!



Temat fortsätter då nästa utställning kommer att vara bilder skapade av barn som besökt utställningen (oftast med sin skolklass) och därefter jobbat i ateljén.


torsdag 12 februari 2015

Glamour


Tänkte att det behövdes lite mer glamour i keramikverkstaden, så jag köpte nya penslar.


Avsedda för make-up med rund och len borst.


Fungerade utmärkt till glasyrfärg också.....


Men bäst är ju ändå de rosa skaften! Mer "disco" än konstnärsbutikens trä och bambu. 





tisdag 10 februari 2015

Nytt projekt!


Var igår i Malmö för fotografering av detta nya projekt, ett samarbete med industridesignern Petra Lilja där målet har varit mötet mellan design och hantverk.


Så roligt med samarbete! Vi har kombinerat ett industriellt producerat material (spegelglas) med ett traditionellt, naturligt material (lera). Nya insikter och erfarenheter....








torsdag 5 februari 2015

Marshmallows


Fluffiga godsaker.....


Visst påminner de om marshmallows?!


Slutar inte förundras över att detta puder på ytan kan förvandlas till blank glasyr.


Så skjuts in i ugnen.....upp till 1100*C.





tisdag 3 februari 2015

Dags att tillverka blomkrukor!


Efter en härlig vintermorgon började jag planera inför våren. Keramik tar ju tid så det gäller att ligga steget före, dags att börja tillverka blomkrukor!


Den här modellen, drejade med "midja" har hål i botten och fat så det behövs ingen innerkruka utan man kan plantera direkt i. De ska ha snäckformade hänklar som monteras dit när krukan torkat lite grann.


Faten kommer att få små fötter, fint när de lyfter från underlaget tycker jag.


Jag gör krukorna i två storlekar, den mindre är ca.12 cm + fat och den större varianten är ca.16 cm + fat. Bild på de färdiga krukorna kommer så småningom.......

söndag 1 februari 2015

Söndag


Dottern kom från stora staden till landet i helgen, mysigt! Passade på att fota hennes vantar när vi skulle på långpromenad. Roligt att hon hinner med lite stickning i allt pluggande, fina mönster och färgkombinationer, eller hur?!


Pratade om framtid och nutid, om att välja, finns så många möjligheter, utmaningar och mål! Olika utbildningar, städer, jobb? Hur vet man att man är på rätt spår? Hur långt in i framtiden kan man planera? Hur vet man vad man ska välja när man är 19 år? Och hur ger man bra råd?!